Labøllegaard - Økologisk - Biodynamisk jordbrug

DRY AGED

Biodynamisk,

100% græsfodret

Skotsk Højlandskvæg

HVORFOR :  

Vi har det sidste årstid afsat halvdelen af vores slagtekroppe til Bispebjerg Hospitalskøkken, hospitaler er også underlagt klima og CO2 regnskab,og kvæg bliver i almindelighed regnet som klimabelastende, aftalen blev, at vi måtte beholde ryggene, det var ikke muligt for Bispebjerg Hospital at lave dejlige oksebøffer til 500 patienter af et dyr, en anden del af aftalen var at vi begge vil stille op til foredrag eller andet for at udbredde kendskabet til klimavenligt oksekød, og det har været rigtig godt for koen.

Ryggene har vi indtil nu modnet på samme måde som vi gør med hele kroppe, men det viste sig at være en knap så god løsning, spildet blev alt for stort. Slagterne på Bispebjerg hospital anbefalede os at købe et modningsskab og lave DRY AGED oksebøffer med fantastisk smags-og spiseoplevelse. Bondekonen måtte igen i Villys lommer, fik heldigvis bevilliget et super godt modningsskab.

Skabet står nu i Skallebølle Slagtehus's Butik, smukt at kigge på og sjovt at følge kødets udvikling, helt sikkert et besøg værd.

Hvad har vi lært ?DRY AGED  + 30

Første etape på rejsen med DRY AGED kød har nået målet. Ryggen har hængt i 30 dage, under kontrolleret temperatur og luftfugtighed,  overfladen var helt tør og uden skader. Kødet er meget saftig og mørt, dejlig smag uden at være syrlig, flot rød farve. 

Kunde siger: 

Meget saftig og mørt, super godt.


DRY AGED  +45

Så fik vi smagt Dry Aged + 45 dage. Det var en oplevelse langt ud over hvad vi havde forventet. +30 var saftige og meget mørt, men +45 er noget helt andet, nu kom den nøddeagtige smag vi havde hørt om, det er vildt godt.


KUNDE SIGER :

Det var virkeligt godt. Umami smagen var noget tydeligere end sidst, specielt de steder hvor der var mere fedt kunne man smage syrligheden. Vi blev enige om at vi også bliver nødt til at prøve en 60 dages Dry Aged.

30 dages synes vi også er super god, men de ekstra 15 dage gør det til noget du ikke nemt kan finde så mange andre steder. Det er helt klart ventetiden værd.


Hold øje med Webshoppen